klein logo studio Jules

Uitjes & nachtjes

Concept, copy en fotografie: Ellen Mattheeussen (Kersje op de Taart)
Art direction en ontwerp: Studio Jules
Eindredactie: Evi Hermans
Drukkerij: Die Keure

Vibe: speels, aantrekkelijk, salontafelwaardig, persoonlijk

Ellen droomde ervan haar uitstapjes te bundelen in een mooi vormgegeven boek. Ze deed dit volledig in eigen beheer. Ze is in haar droom blijven geloven en gaf nooit op. Het is een topstuk geworden!

Ellen Mattheeussen heeft geen zittend gat. Naast haar vaste job als kleuterjuf maakt ze ook prachtige fotoreportages en (kinder)portretten. Terwijl manlief voor zijn werk naar het buitenland trekt, gaat Ellen met haar dochter op uitstap in België en Nederland. Zo van die uitstapjes die je mond doen opengaan van verbazing en waarvan je nog heel lang blijft nadromen. Ze houdt een dagboek bij en deelt haar tips met vriendinnen. Zo is de droom onstaan om alle uitstapjes te bundelen in een salontafelwaardig boek. Dat is Uitjes en nachtjes zeker geworden.

Ellen deed dit volledig in eigen beheer, zonder uitgeverij en garantie op succes. Aanvankelijk dacht ik dat het om een bescheiden boekje zou gaan. Wat was ik mis! Het werd een prachtstuk van wel 360 pagina’s! Met prachtige fotografie van Ellen zelf en met de hulp van Evi die de teksten nét een tikkeltje vlotter leesbaar maakte.

Haar droom in vervulling zien gaan, gaf mij het beste gevoel. Daarom doe ik wat ik doe.

Boek Uitjes en nachtjes ligt in de winkel tussen andere mooie spullen
Hoofdstuk over Hotel New York
schutbladen voor het boek Uitjes & Nachtjes van Ellen Mattheeussen

Ellen wou een boek dat je op je salontafel wilt zetten. Zo eentje dat bezoekers automatisch vastpakken om erin te bladeren en zich te verliezen in de talrijke uitstapjes.

In een boomhut slapen midden in het bos - nutshell
cover van boek uitjes en nachtjes in Belgiiê en Nederland
Ellen Mattheeussen kijkt de proefdrukken na bij drukkerij Die Keure
spread uit het boek Uitjes en Nachtjes van Ellen Mattheussen