klein logo studio Jules
zelfportret met confetti

Fan van kleur, typografie en design

Over Studio Jules

Dit ben ik, Julie, hoewel sommigen mij Jules noemen, vandaar de naam van mijn studio. Deze heb ik enkele jaren geleden opgericht om kleine ondernemingen te helpen hun droom vorm te geven.

Kleine gelukjes en grote dromen

Dromen. Wie heeft ze niet? We leven maar één keer. Daarom is het is belangrijk om je dromen waar te maken. Dat is niet altijd evident. Als mede-ondernemer ken ik de moeilijkheden en frustraties die daarbij horen. Maar het kan ook dikke fun zijn!

Heb je nood aan een luisterend oor of weet je niet hoe en waar te beginnen? Ik neem graag de tijd om naar jouw verhaal te luisteren. Ik ondersteun je graag in het creëren van je visuele identiteit, helemaal op maat.

Zo droomde Ellen van Kersje op de Taart van een eigen boek over uitstapjes in België en Nederland uit te brengen. We hebben samen een prachtig boek ontworpen die ze in eigen beheer heeft uitverkocht. Zo is de bal aan het rollen en nu is Ellen niet meer te stoppen! Check zeker haar IG profiel voor inspiratie… of koop het boek 😉

Of het verhaal van Anne-Sophie van Cosette. Na een carrière in de psychiatrie droomde ze van een creatievere uitdaging. Zij is een bloemenzaak begonnen en ik heb voor haar een passend logo en huisstijl ontworpen. Ze doet nog steeds beroep op mijn grafische diensten voor het ontwerpen van allerlei kaartjes.

 

pagina met illustratie over recycleren als onderdeel van de beleidsbrochure van de gemeente Molenbeek
letterpress business cards met vingerafdruk voor osteopaat Denis Vande Kerckhove

Waar staat Studio Jules voor?

Kleur

Ik hou enorm veel van kleur. Ik word er vrolijk van. Het kleurt letterlijk mijn leven. Het is trouwens bewezen dat kleur een grote rol kan spelen op ons gemoed… en ons koopgedrag. Dus kleur inzetten in je branding, een goede zet!

Carpe diem

Het moet niet altijd zo serieus en zo zwaar. Ik ben geen roeper, eerder een stille genieter. De rust straalt van me af. Mijn missie is om met mijn creativiteit aan de slag te gaan voor meer lichtheid, kleine en grote gelukjes en vrolijkheid te scheppen in deze chaotische wereld.

Met een knipoog

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Een planning is handig, maar er kan altijd iets tussenkomen. Alles komt goed. Samenwerken aan je business kan ook leuk zijn. Ik ga voor niet minder dan die twinkels in jouw ogen – en die van je doelgroep.

#442B38

#FF7154

#228956

#f9b5ea

#ffd076

#ff7154

#853652

#fffbf9

Van zo’n vrolijke kleuren voel ik me net een klein kind in een snoepjeswinkel 😉

Eer het kleine

Na jarenlang als uitvoerende freelancer te hebben gewerkt voor klanten als Sanoma Media, Veritas, Wrangler, Lee, Head Office, … verlangde ik naar een persoonlijke relatie met gepassioneerde klanten.

Zeg nu zelf: zou het niet geweldig zijn om de wereld meer kleur en positiviteit in te blazen en zo bij te dragen aan een rooskleurigere toekomst? Het hoeven niet altijd baanbrekende innovaties te zijn. Eer het kleine. Ik kan het weten, want ik meet zelf maar 1m53 😉 Kleine stapjes richting het juiste doel zijn ook al super waardevol. Mijn doel? Jouw kleine gelukjes en grote dromen mee vorm te geven. Ik ben alvast heel benieuwd naar je verhaal. 

moodboard beelden - motel, poster Tom Hautekier, kleurrijk interieur, kunst
moodboard beelden - terrazzo tegels, gezicht mobiel, verkleden, typografie

Van mijn moodboard word ik telkens super enthousiast en weet ik weer waar ik voor wil staan.