klein logo studio Jules

StopCO2

Scope: Webdesign

Vibe: power, activistisch, impact, groen, hedendaags

Alexander wil strijden voor een beter klimaat. Zijn ambitie is om een platform uit te bouwen waarop zowel lokale als internationale initiatieven rond klimaat worden verzameld.

Een paar keer per jaar organiseert Antwerp Powered by Creatives het koppelevent Hire a Creative. Bedrijven kunnen online kennismaken met Antwerpse creatievelingen. Mijn eerste klant waarmee ik dankzij dit initiatief in contact kwam, was StopCO2. Zaakvoerder Alexander, een uitgeweken Antwerpenaar, strijdt voor een beter klimaat. Zijn ambitie is om een platform uit te bouwen waarop zowel lokale als internationale initiatieven rond klimaat worden verzameld. Zo kan je zowel als individu als beleid inspiratie opdoen.

Top initiatief, maar helaas had Alexander op dat moment nog niet genoeg middelen om het meteen zo groots aan te pakken. Plan B bestaat uit meerdere lokale websites onder dezelfde noemer StopCO2. Ik voelde meteen aan dat daarbij ook naar het bredere plaatje gekeken moest worden en wou eerst even stilstaan bij de huidige huisstijl die aan opfrissing toe was.

Foto van Alexander en zijn broer als kind
Business card voor rebranding van StopCO2.Vlaanderen

Een hedendaagse en activistische website om mensen te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

moodboard voor StopCO2 met zwart-wit protestborden
kleurenpalet voor StopCO2: fluogroen, zwart en wit
Protestborden uit de jaren 60-70 staan aan de basis van de look and feel: vette zwarte blokletters op witte achtergrond. Om meer impact te maken, wordt het zwart-wit kleurenpalet aangevuld met fluogroen.

Op de website staan de ‘vervuilende’ beelden in zwartwit, terwijl de ‘groene’ oplossingen in kleur staan. Je wordt eerst met je neus op de feiten gedrukt om vervolgens mee te denken aan constructieve en duurzame oplossingen.

cover van boek uitjes en nachtjes in Belgiiê en Nederland
Ellen Mattheeussen kijkt de proefdrukken na bij drukkerij Die Keure
website voor StopCO2 op een laptop.