Studio Jules is een klein grafisch bureau met een grote passie voor kleurrijke vormgeving. Mijn doel is samen je droom helpen vorm te geven.

Hallo, mijn naam is Julie Vande Kerckhove. Ik ben grafisch ontwerper en webdesigner met een passie voor creatieve ideeën. Met Studio Jules wil ik een vrolijk en kleurrijk universum creëren dat resulteert in stijlvolle en unieke ontwerpen. 

Hoe ga ik te werk?

KENNISMAKING

Alles begint met een eerste kennismaking. Tijdens dit gesprek wil ik alles te weten komen over jou als persoon, maar ook het verhaal achter je onderneming. We overlopen ook samen de briefing, wat de verwachtingen zijn, waar je naartoe wilt, en hoe we dat het beste kunnen doen. Na het gesprek maak ik een korte samenvatting zodat ik zeker ben dat ik alles goed heb begrepen.

CONCEPT

In een volgende fase ga ik op zoek naar een concept. Alle beslissingen omtrent het ontwerp vloeien voort uit dat concept. Het vormt een skelet waarover het ontwerp gegoten kan worden. Zo vormt alles een mooi coherent geheel en ondersteunt het ontwerp je verhaal. In deze fase maak ik – afhankelijk van het soort opdracht – ook een moodboard om de juiste sfeer weer te geven. Ik stel dit allemaal voor aan de hand van een korte digitale presentatie.

VOORSTEL

Eens het concept goedgekeurd is, wordt het tijd om te experimenteren. Met het concept steeds in gedachte zoek ik naar de juiste vorm, kleuren, typografie… In deze vroege ontwerpfase maak ik een eerste aanzet tot een logo, enkele spreads uit een boek of magazine of ontwerp ik de homepage. Ook dit toets ik graag met je af.

UITWERKEN

Als het voorstel afgeklopt is, werk ik alles verder uit. Er wordt aan het ontwerp geschaafd tot het tot in de puntjes in orde is. Tussentijdse feedback-momenten zijn cruciaal. Indien nodig kan er bijgestuurd worden.

OPVOLGEN

Je krijgt dan eindelijk de finale bestanden, maar daar stopt het niet. Ik kan je adviseren in het kiezen van de juiste drukker en het drukwerk begeleiden. Voor websites kan ik helpen aan de gepaste webhosting en ervoor zorgen dat je website online staat.