klein logo studio Jules

Peach Fuzz gekroond tot Pantone Kleur van het Jaar 2024

Elk jaar selecteert Pantone, dat bekendstaat om zijn kleursystemen, een kleur van het jaar. Die wordt zorgvuldig gekozen na uitgebreid onderzoek en analyse van wereldwijde trends in design, mode, kunst, en zelfs politiek en technologie. De geselecteerde kleur weerspiegelt niet alleen de actuele visie van Pantone op esthetiek, maar weerspiegelt ook de stemming en energie die de samenleving op dat moment beïnvloeden.

Voor het nieuwe jaar 2024 kroont Pantone “Peach Fuzz” of zacht perzik tot kleur van het jaar. Pantone omschrijft deze kleur als een “warme en knusse tint die ons verlangen om samen te leven en alle gevoelens die dat verlangen in het leven roept, tot uiting brengt”. Peach Fuzz brengt een boodschap van delen, zorg dragen, gemeenschap en samenwerking, aldus Pantone.

sfeerbeeld van Pantone kleur van het jaar, Peach Fuzz

© Pantone

Deze tijd worden gekenmerkt door een groeiende onrust. Daardoor heerst er een behoefte aan zachtheid, empathie en mededogen voor een vreedzamere toekomst. Het is de perfecte tint voor een wereld die op zoek is naar rust en optimisme.

Peach Fuzz in design

In interieurontwerp kan Zacht Perzik worden gebruikt om een rustgevende en uitnodigende sfeer te creëren, vooral in ruimtes zoals slaapkamers en woonkamers waar comfort voorop staat.

In grafisch ontwerp en webontwerp kan Peach Fuzz worden gebruikt om een gevoel van benaderbaarheid en warmte over te brengen. Ideaal voor ondernemingen die gastvrijheid en vriendelijkheid hoog in het vaandel dragen. De warme tactiliteit van Peach Fuzz maakt het een aantrekkelijke kleur voor verpakkingen en winkelinterieurs.

oranje logo's

Red Valentino ontworpen door India Mahdavi

Hoe Peach Fuzz combineren?

Peach Fuzz is een veelzijdige kleur dat op verschillende manieren gecombineerd kan worden. Deze kleurpaletten geven je inspiratie voor je volgende ontwerpideeën.

peach fuzz pantone colour of the year 2024 dezeen 2364 col 1

Kleurwaarden Peach Fuzz:
PMS: PANTONE 13-1023
RGB: 255 190 152
HEX: #FFBE98
CMYK: 0 25 40 0

Levendig kleurenpalet

Stel je gedurfde en opvallende ontwerpen voor waarin zacht perzik gecombineerd wordt met limoengroen. Het is een perfecte keuze voor degenen die een gevoel van plezier en opwinding in hun creaties willen stoppen.

levendig kleurenpalet perzik en limoengroen
levendig kleurenpalet Peach Fuzz
levendig kleurencombinatie

Warm en gezellig als een knetterend haardvuur

Gebruik warme bruine tinten voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Je kan je kleurenpalet wat pittiger maken door een vurig rood aan toe te voegen. Of combineer zacht perzik met goud voor een meer luxueuze uitstraling.

warm kleurenpalet met perzik en aardetinten
warm kleurenpalet peach fuzz en aardetinten

Pretty in pastel

Combineer Peach fuzz met roos of paars voor een zachte en romantische sfeer. Of je nu werkt aan een huwelijksuitnodiging, een modecollectie of een website, deze kleuren stralen elegantie en vrouwelijkheid uit.

pastel kleurenpalet
pastel kleurencombinatie
perzik en paars

Cooling down

Voeg een blauwtint aan je kleurenpalet. Deze combinaties roepen een gevoel van sereniteit en balans op, waardoor ze perfect zijn voor interieurontwerp en rustige merkidentiteiten. Voeg nog een vleugje roze of lila toe voor een vleugje verfijning 😉 Of gebruik een contrasterend rood om je kleurenpalet in evenwicht te brengen.

perzik met blauwtinten
Perzik gecombineerd met koele blauwtinten

Conclusie

Peach Fuzz is multi inzetbaar als kleur. Of je het nu gebruikt in design, mode, kunst of het dagelijks leven, deze kleur zal zeker een positieve en rustgevende invloed hebben op je gemoed en dat van je klanten.

kleurenmagie in je branding

Heeft je branding ook een snuifje kleurenmagie nodig?

Ben je een kleurrijke ondernemer, maar straalt je branding dat niet uit? Weet je niet welke kleuren het beste bij je onderneming passen?

Neem contact op en dan bekijken we wat Studio Jules voor jouw merk of bedrijf kan betekenen.